Mistä kuivuus ja halkeamat johtuvat?
Useimmiten syynä on kosteuden puute iholla. Kuiva iho ei jousta eikä iskuissa veny, vaan halkeaa ja aiheuttaa pykimiä iholle. Kuivuus voi johtua rasvauksen puutteesta tai hyvien rasvojen puutteesta ruokavaliossa. Kuivuus voi olla myös perinnöllistä, jolloin ihon sarveiskerroksesta puuttuu kosteutta sitova ominaisuus, ja vettä sitovien rasvojen määrä on niin pieni, että vesi pääsee haihtumaan ja iho kuivuu helposti.

Kuivien, halkeilevien kantapäiden ja jalkapohjien hoito?
Jalkojen säännöllinen rasvaus on hoidon a ja o. Jalat on myös pidettävä puhtaina, joten pesua ei kannata välttää. Pesuaineen voi kosteuden ylläpitämiseksi korvata perusvoiteella. Suihkun jälkeinen rasvaushieronta on tärkeää, jotta kosteus saadaan sidottua ihoon.
”Suosittelen jaloille ureapitoista jalkavoidetta, jos iho on kuiva ja halkeileva. Jos jalkavoiteen ureapitoisuus on korkea (25 %), sitä voidaan käyttää kuuriluontoisesti niin kauan, kunnes iho normalisoituu”, kertoo Virtaharju.
Urea on ihon luonnollinen ja kosteuttava ainesosa, joka lisää ihon kykyä varastoida vettä. Se vähentää veden haihtumista iholta, auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja ja vähentää ihon sarveistumista.
Kuivia kantapäitä voidaan myös raspata, mutta vain muutaman kerran kuukaudessa. Liiallinen raspaus saa ihon paksuuntumaan ja lisää sen sarveistumista. Kantapään kuivaa ja hilseilevää ihoa auttaa myös tarkoituksenmukainen jalkahoito. Kuivuutta ja halkeilutaipumusta vähentävät kantapään pehmikkeet ja iskuja vaimentavat pohjalliset.

Voide ennaltaehkäisee kovettumien muodostumista ja pitää kantapäät ja jalat pehmeinä. Kamferi virkistää, laskee turvotusta ja viilentää kuumottavia jalkoja. Lisäksi voiteen pintaverenkiertoa parantava ominaisuus lämmittää kylmiä jalkoja. Kasviöljyt tekevät jalkojen ihosta pehmeän ja hyvinvoivan. Levittyy helposti ja imeytyy nopeasti. Hajusteeton. Sopii diabeetikoille. Kosmeettinen valmiste
> Boreas jalkavoide 150 ml

Kosteuttaa ja pehmentää kantapäiden kuivaa ja halkeilevaa ihoa. Sisältää tehoaineina papaijasta saatavaa papaiinia, ureaa, B5-vitamiinia, Aloe Veraa, glyserolia, aminohappo- ja ja mineraaleja. Anna hoitokalvon vaikuttaa 12 tuntia, esim. yön yli, jonka jälkeen pidetään 12 tunnin tauko. Tauon jälkeen voidaan kantapäähän laittaa uusi hoitokalvo. Jatka hoitoa, kunnes iho on pehmeä ja sileä. CE-merkitty terveydenhuollon tuote.
> Apteekki Hoitokalvo Halkeileville Kantapäille 6 kpl

Täyteläinen, ravitseva jalkavoide sisältää luonnollista Canola-öljyä ja sheavoita, jotka pehmentävät ja hoitavat ihoa. Imeytyy nopeasti ja tekee ihosta pehmeän ja sileän. 24 tunnin kosteuttava vaikutus. Miedosti hajustettu. Kosmeettinen valmiste.
> ACO Foot Cream Rich jalkavoide 100 ml