> MIGREENI on monimuotoinen neurokemiallinen häiriötila aivoissa. Sen perimmäistä syytä ei tunneta, mutta näyttäisi siltä, että siihen on vahva periytyvä alttius.
> JOTKUT potilaat onnistuvat pysäyttämään kipuvaiheen ottamalla tulehduskipulääkettä ennakko-oireiden ilmaannuttua.
> KOHTAUKSEN iskiessä kannattaa hakeutua hämärään tai pimeään huoneeseen lepäämään. Täsmälääke otetaan kivun alkaessa.
> JOS migreeni oireilee usein tai vaikeuttaa arkea, hakeudu erikoislääkärille.
> JOS lapsella tai nuorella on toispuoleista, sykkivää tai melko kovaa päänsärkyä sekä haju- tai näköyliherkkyyttä, kannattaa lapsi viedä lääkäriin.

APUA APTEEKISTA

VAHVA UBIKINONIVALMISTE sydämen ja lihasten energianmuodostusta tukemaan. Valmiste sisältää myös lihasten normaalia toimintaa tukevaa B1-vitamiinia ja antioksidanttina toimivaa E-vitamiinia. Rasvaliukoisina ubikinoni ja E-vitamiini imeytyvät tehokkaimmin, kun kapseli otetaan ruokailun yhteydessä. Ravintolisä.

> RaMaVit Ubikinoni Q10 100 mg 60 kaps.

TEHOKAS LÄÄKE migreenikohtausten hoitoon sekä kivun
ja kuumeen lievitykseen. Vaikuttava aine ibuprofeeni. Sopii aikuisille ja
yli 20 kg painaville, vähintään 6-vuotiaille lapsille. Neuvottele lääkärin kanssa, jos sairastat maha- tai pohjukaissuolihaavaa tai olet raskaana. Vain lyhytaikaiseen käyttöön. Pakkauskoot 10 ja 30 tabl. Tutustu huolella pakkausselosteeseen. Perustuu 22.1.2018 päivättyyn valmisteyhteenvetoon. Lisätiedot: www.laakeohje.fi, info@ratiopharm.fi. Markkinoija ratiopharm Oy. Itsehoitolääke.

> Ibuxin Rapid 400 mg 30 tabl.