Valtion ravitsemusneuvottelukunta (VRN) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ovat päivittäneet vauvojen D-vitamiinisuositukset.
Uusien suosituksien mukaan myös äidinmaidonkorvikkeiden ja vierotusvalmisteiden D-vitamiinipitoisuuksia nostetaan. Suositukset astuvat voimaan heti ja uusien suositusten mukaisia korvikkeita tulee kauppoihin Suomessa jo tämän syksyn aikana. Kaikkien valmistettavien tuotteiden tulee olla uuden säädöksen mukaisia viimeistään kesäkuussa 2020.
Vauvoille suositellaan annettavaksi nestemäistä D-vitamiinivalmistetta. Suihkeita ei suositella niiden epätarkan annostuksen takia. D-vitamiinin saanti on tärkeää, mutta sitä ei tule saada liikaa.

Uudet vitamiinisuositukset:
> Täysimetetty lapsi ja lapsi, joka saa vähemmän kuin 500 ml/vrk äidinmaidonkorviketta tai vieroitusvalmistetta, suositus D-vitamiinilisää 10 μg/vrk ympäri vuoden.
> Lapsi, joka saa päivittäin 500–800 ml äidinmaidonkorviketta tai vieroitusvalmistetta, suositus D-vitamiinilisää 6 μg/vrk ympäri vuoden.
> Lapsi, joka saa päivittäin enemmän kuin 800 ml äidinmaidonkorviketta tai vieroitusvalmistetta, suositus D-vitamiinilisää 2 μg/vrk ympäri vuoden.

Lähde: THL